CURSE OF LONO – 4AM AND COUNTING

De in Duitsland geboren, maar naar Groot-Brittannië versaste Felix Bechtolsheimer is de leadzanger,, songschrijver en gitarist van de in 2015 opgerichte Britse alternatieve rockgroep ‘Curse Of Lono’, een groep die we hier bij ‘Rootstime’ eigenlijk al van sinds hun oprichting van heel nabij hebben opgevolgd. Ik had de eer om hun allereerste plaatje, de ep “Curse Of Lono”, te mogen recenseren en ook hun twee volgende volwaardige studioalbums “Severed” uit 2017 en “As I Fell” uit 2018 passeerden via ondergetekende voor een lovende recensie bij uw favoriete magazine.

De huidige bezetting van ‘Curse Of Lono’ bestaat naast Felix Bechtolsheimer uit pianist Dani Ruiz Hernandez, bassiste Charis Anderson, gitarist Joe Hazell en drummer Neil Findlay. Voor het ook in Engeland populaire ‘Record Store Day’ namen de heren en dame van ‘Curse Of Lono’ in de ‘Toe Rag Studios’ een live album op met de beste tracks uit hun twee reeds verschenen albums. Maar omdat de elf tracks van die opname zo goed waren, besloot de platenfirma om deze songs nu ook als een volwaardige liveplaat onder de titel “4AM And Counting” uit te brengen.

Naast tien eigen nummers die Felix Bechtolsheimer componeerde brengt de band ook één coversong van het door Tom Waits en zijn vrouwtje Kathleen Brennan geschreven liedje “Goin’ Out West” dat in 1992 door Tom Waits op zijn album “Bone Machine” werd opgenomen. Er zijn ook twee bevriende gastmuzikanten te horen op deze plaat met de bekende Engelse pedal steelgitarist BJ Cole en Nick Reynolds, mondharmonicaspeler en percussionist van de Londense elektronische formatie ‘Alabama 3’.

Producer Liam Watson die ook “Elephant”, de in 2003 verschenen vierde plaat van ‘The White Stripes’ produceerde, hield het vrij sober en rootsy bij de opname van deze livesessie van ‘Curse Of Lono’. Hierdoor krijgen we een heel eerlijke en zeer prachtig klinkende plaat voorgeschoteld met erg sterke versies van liedjes uit het songboek van deze formatie. Om enkele titels te vermelden gaan we over tot onze persoonlijke favoriete liedjes “Tell Me About Your Love”, “Welcome Home”, “Blackout Fever”, “The Affair”, “Valentine” (zie video), het uptempo gebrachte en knap georkestreerde “Way To Mars” en de twee melodieuze slotsongs “Pick Up The Pieces” en het magistrale “Don’t Look Down”.

In afwachting van een nieuw studioalbum van ‘Curse Of Lono’ zal dit live-album “4AM And Counting” ongetwijfeld voor zeer aangename avonden luisterplezier ten huize (valsam) gaan zorgen in de volgende weken en maanden. De songschrijverskwaliteiten van Felix Bechtolsheimer hebben ons tot nu toe nog nooit teleurgesteld en dat doen ze nu ook niet op deze intimistisch gebrachte versies van hun beste liedjes. Ronduit te definiëren als ‘topplaat!’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Submarine Cat Records

video